Matheus 24:14 uitleg

Goede uitleg in het Engels over Matheus 24:14 en de woorden van Jezus.

Het Wachttoren Genootschap zegt dat ze "grondig" getuigenis afleggen wereldwijd. Persoonlijk denk ik dat ze "getuigenis" afleggen van een Koninkrijk die ze zelf nooit binnen gaan en in een verwrongen concept zich bevinden inclusief de 1914 debacle en valse profetie.

Opdracht om te "prediken" met een slogan uit de periode van de de derde president Joseph Rutherford. Opvallend dat ze hier de 100 jarige regering laten zien van Jezus.Rutherford verklaarde zelf in 1922 dat in 1925 de opstanding zou komen op aarde, zijn " Armageddon" en nog eens miljoenen mensen die toen leefden zouden nooit sterven. Ook zou Jezus in 1978 reeds onzichtbaar regeren op aarde en de bokken van de schapen scheiden. Je ziet dat Het Wachttoren Genootschap een aanhaling doet van Rutherford en de gehele context weglaat.

Prediken

Fair Use

Deze religie zegt dat zij alleen Matheus 24:14 uitvoeren over de laatste 100 jaar op aarde. Het is bewonder waardig dat deze religie een poging deed om te prediken met een beleid. Dat kunnen andere recente religies niet vaak zeggen. Wel is het zo dat men alleen leden maakt en geen discipelen van mensen. Waarom ?Omdat ik niet geloof dat deze religie van God is en dat God direct betrokken zou zijn met hun "wereldwijde" predikactiviteiten met hun kromme en verwrongen evangelie.

Zo heeft Jezus nooit beweert dat in deze tijd voordat hij terug komt Matheus 24:14 in vervulling ging. Wij denken dat bij de terug komst de zuivere evangelie en onderwijs juist over de aarde zal worden bekend gemaakt. In de 1ste eeuw werd onder de Pax Romano tussen 33-70 "wereldwijd" gepredikt met de zuivere leer van Jezus. Daarna , na de dood van de Apostelen als beheerders , kwam het 'afval" binnen en dat is nog steeds. Ondanks dat de Jehova's Getuigen religie enige sterke geloof punten hebben en actief zijn is het verre van zuiver. Los van het feit dat Jezus niets met deze organisatie te doen heeft , dit geldt ook voor andere kerken.

De conclusie om andere mensen sociaal te helpen met het geven van hoop en vertrouwen uit de Bijbel juich ik altijd toe. Uiteindelijk werd ik zo ook geholpen uit mijn eenzaamheid destijds, hierin blijf ik degene dankbaar als een gift van God als individu. Helaas kan ik die persoon niet echt bereiken met wat ik nu weet omdat deze persoon al haar vertrouwen heeft gegeven aan Het Wachttoren Genootschap(nog steeds).Dat is wel sneu.

Maar het maken van leden is het maken van mensen die later als een papegaai een zelfverkozen bestuur moet navolgen. Dat wordt bij het begin en later in de studie periode nooit verteld. De lastige uitleggingen komen helemaal achteraan, als iemand al een tijdje meeloopt. Gebrek aan inzicht en juiste kennis met onderscheiding vermogen ontbreekt te vaak omdat mensen gauw geneigd zijn alles maar te gaan geloven na een paar "goede punten"van de Jehova's Getuigen.

 Er is ook over de laatste 100 jaar vanuit deze religie veel activiteiten gedaan in de vaak "christelijke landen" met een groei tot vandaag van meer dan 8.3 miljoen leden. De meeste aanwas komt niet uit hun "prediking"maar uit de geboren kinderen binnen hun gezinnen en familie.

De Bijbel laat duidelijk zien in Galaten 1:6-9 " het verwondert mij dat gij u zo vlug laat afbrengen van degene die u met Christus onverdiende goedheid heeft geroepen en u tot een ander soort van goed nieuws keert(7).Maar het is geen ander;alleen zijn er zekere mannen die onrust onder u stoken en het goede nieuws over de Christus willen verdraaien(8)Maar ook al zouden wij of een engel uit de hemel u iets als goed nieuws bekendmaken buiten hetgeen wij u als goed nieuws hebben bekendgemaakt hij zij vervloekt.

Nogmaals de hele "prediking" van Jehova's Getuigen "wereldwijd" is een verwrongen en valse voorstelling van zaken. Hun religie of organisatie is niet het middel tot redding. Uiteraard is het goed de leden te prijzen voor hun tijd en moed maar zelf gaan ze nooit hun eigen leerstellingen onderzoeken maar alleen u pogen in hun religie te krijgen....dat doen en deden alle kerken ook.

Jan Hoekstra 

 

 

 

 

Advertise, advertise

J.F. Rutherford zijn beroemde uitspraak " advertise-advertise" had een bepaalde boodschap. Deze video legt even uit wat hij werkelijk bedoelde

Het Koninkrijk "prediken" op een bolle aarde veronderstelling .....is uiteraard een leugen

Dit boekje gebruikte ik jaren bij mijn prediking