Zo wil uw religie het laten geloven...maar klopt het wel ?

Hoe is deze religie ontstaan

Van groot belang is om de geschiedenis en huidige structuur te weten te komen van deze religie. We pogen dit zo beknopt mogelijk te doen.

Deze religie heeft een zeer uitgebreide centrale website onder www.jw.org die niet alleen de 8 miljoen leden informeren maar ook gebruikt wordt voor buitenstaanders tijdens de "prediking"activiteiten. 

De religie werd onstaan uit de ontwikkeling van adventisten stromingen die ook wel "De verlichting"werd genoemd. 

We kunnen eigenlijk met de oprichting destijds niet echt spreken van het oprichten van een nieuwe religie maar meer van incorporations waarin zaken en publiceren(is ook zakendoen) werd gecombineerd. 

In de 19de eeuwse geloven ,vaak vanuit de "nieuwe wereld in Amerika", kwamen steeds meer groepen die afscheid namen van de reformatie politiek geloven. Adventisten als William Miller en Ellen White sloegen harde gaten in de reformatie kerken. Het was razend populair om uitspraken te doen van de boeken Ezechiel, Daniel en Openbaringen.

Er wordt bij de religie "Jehova's getuigen" vaak verzwezen naar hun oprichter die Charles Taze Russel was. Het moet gezegd worden dat de oprichter nooit de woorden "Jehova getuigen"heeft gebruikt maar altijd "Bijbel studenten" . Zijn incorporaties opgericht in Amerika waren een combinatie van zaken doen en eigen tijdschriften en boeken uit te brengen. Later na zijn dood werd het testament eigenlijk nooit uitgevoerd . De opvolger was geen opvolger maar heeft zelf de zaak overgenomen en het kapitaal.

Andere personen die ook invloed hadden op Charles Taze Russel zijn :

John Aquila

William Millar

George Storrs

Nelson Barbour

Wendel

Edward Bishop Elliot