William Henry Conley was de eerste president van Het Wachttoren Genootschap(Zion's Watch Tower Society) en dat was tussen 1881-1884. De oprichter , Charles Taze Russel , was eerste secretaris en werd daarna zelf de 2de president .

Een stukje geschiedenis hebben wij opgezocht voor u omtrent deze man die mee deed in het prille begin als je dat zo mag stellen.

Conley was de eerste president van Zion's Watch Tower Society, van 16 februari 1881 tot 15 december 1884.[2] Dit is de voorloper van het voormalige kerkgenootschap van Jehova's getuigen, in Nederland (met een andere functie) het Wachttoren-, Bijbel- en Traktaatgenootschap (beter bekend als Wachttorengenootschap). Conley stortte $ 3500,– (70%) van het startkapitaal van $ 5000,–. Joseph Russell stortte $ 1000,– (20%), zijn zoon Charles Taze Russell $ 500,– (10%). Charles Taze Russell was secretaris-penningmeester van dit genootschap. Op 15 december 1884 werd het Wachttorengenootschap rechtspersoonlijkheid verleend in Pittsburgh (Pennsylvania, Verenigde Staten) als Watch Tower Bible and Tract Society met Charles Taze Russell als president.

William Henry en Sarah Conley waren twee van de vijf oorspronkelijke "Allegheny Bible Students uit de jaren 1870" waarnaar publicaties van het Wachttorengenootschap soms verwijzen.[9]Hoewel Conley een Second Adventist was geweest, blijkt uit het feit dat hij nieuwe businessplannen ontwikkelde in 1873/4 — de jaren waarin Jonas Wendell en Nelson H. Barbour Armageddonhadden voorspeld — dat hij niet een van degenen was die halsoverkop de "time brethren" volgden als deze weer een nieuwe voorspelling formuleerden over een of ander jaar. In 1881/1882 deed William Conley enkele aanzienlijke giften aan Russell om te worden aangewend ten behoeve van de (kostbare) verspreiding van Food For Thinking Christians, met als doel een aanzienlijke hoeveelheid gelovigen te verzamelen. Nadat bleek dat dit doel niet werd bereikt en Russell onder de invloed van Nelson Barbour geraakte en begon te verkondigen dat Christus onzichtbaar was wedergekomen in 1874 en de Wederopname zou plaatsvinden met het Paschafeest van 1878, en daarna in 1881, deed Conley geen donaties meer in de omvang zoals hij dat eerder had gedaan om Russells plannen te financieren. Vanaf eind 1882 tot het midden van de jaren 1890 meldt de Watch Tower Society slechts enkele schenkingen en ontvouwde in dat tiental jaren ten gevolge daarvan minimale activiteiten.