Voor elke verandering in doctrines of anders wordt deze tekst standaard aangehaald als ondersteuning.

Spreuken 4:18 uitleg

Deze tekst is zeker duizenden malen gebruikt door de loop der jaren om steeds te laten zien dat elke verandering in doctrines en uitleggingen gebaseerd zou zijn met ondersteuning van deze enige tekst uit het boek Spreuken. Het is bij verre de grootste "dooddoener" tekst die Het Wachttoren Genootschap gebruikt om haar veranderingen door te voeren.

In deze tekst en context wordt gesproken over iemand die rechtvaardiger werd en in de lijn van het Boek Spreuken waar alles om wijsheid draait. Zodoende is er geen enkel bewijs dat hier wordt gesproken over betere inzicht of hernieuwde inzichten/uitleggingen van Bijbel zaken.

Het Wachttoren Genootschap misbruikt deze tekst al jaren om hun eigen misperen en falende uitspraken te veranderen met "nieuw licht" . Zeer zorgelijk dat leden nog niet begrijpen dat deze man made religie niet uit de bron God is. Dat geldt ook voor de bestuurders die zichzelf aanstellen met een titel "beleidvolle slaaf" als klasse. Het zijn allemaal claims die nergens grondslag hebben dan alleen maar eigen propaganda.

Jan Hoektra

Spreuken 4:18 geschiedenis

Prettige video over Het genootschap en het gebruik van Spreuken 4:18