Val van Jeruzalem

Imposante theorie die geen Bijbelse bewijs heeft.

Volgens de religie zou de val van Jeruzalem in 607 V. gewone tijdsrekening ( Voor Christus) zijn geweest. Dit om de doctrine van "2520 jaren" in stand te houden die zou eindigen in 1914 onze tijd. Hierbij verklaren ze dat in 607 V GT de laatste theocratische Goddelijke regering op aarde werd opgeheven. In 1914 zou Jezus in de hemel zijn gaan regeren die dan weer de theocratie heeft opgepakt dan wel alleen in de hemel. Ook beweert deze religie dat in 1914 "de laatste dagen"zijn begonnen voor de grote dag van "Jehova God" volgens hun leer.

Deze indrukwekkende "uitvinding" heeft bij nader onderzoek vrucht gehad in de tijd van de "verlichting" rond 1840 tot en met 1925 bij adventisten groeperingen in de USA. Het was Charles Taze Russel die dacht dat in 1914 hij naar de hemel ging en dat "Armageddon" kwam, dus niet.

Toen heeft men gezegd dat Jezus ging regeren( na 1925) vanaf 1914. Voorheen dacht men dat Jezus "onzichtbaar regeerde in 1799, 1874,1878. Zelfs Joseph Rutherford dacht dit nog lange tijden.

Val van Jeruzalem :   was in 586-587  voor gewone tijd rekening. Er is geen enkel bewijs dat dit zou zijn gebeurt in 607.....Het boekje uitgebracht door Het Wachttoren Genootschap "God spreekt tot ons via Jeremia" uit 2010 laat op pagina 55 een misleiding zien aan de lezers waarin wordt gezegd dat de val van Jeruzalem in 607 voor gewone tijdsrekening was. Maar dat wordt niet bevestigd door de archeoloog Eilat Mazar, die op deze pagina aangehaald werd. Zij beweert op haar website dat dit in 586-587 was. Zo zie je wederom het manipuleren door de schrijvers van Het Wachttoren Genootschap. Leden trekken niets na en als ze opmerkingen zouden hebben dan worden ze geestelijk in elkaar geslagen door lokale 'ouderlingen' .

Verder is het opmerkelijk dat de laatste koningen van Juda in die periode door Egypte en Babylon werden aangesteld en niet door God. Dus hierin gaat de theorie van deze religie ook geheel de mist in.

607 V GT en 1914 zijn gewoon misperen en valse informatie.

Daarbij is Jezus geen engel weten we al en zal hij terug komen op aarde straks om vanuit hier te gaan regeren OP aarde als in de lijn van de gezalfde Koning David.

Jan Hoekstra