Tijdschriften drukken

Enorme hoeveelheden lectuur is uitgebracht sinds jaren wereldwijd.

Deze religie is in staat geweest om enorme aantallen tijdschriften, brochures, video's, boeken en Bijbels te produceren onder het kopje "wereldwijde Bijbelse onderwijs". Het mag gezegd worden een bijzondere prestatie in talloze talen ook wat laat zien de hoge discipline op kantoren waar gewerkt wordt met bijna allemaal vrijwilligers voor een schijntje. Hiervoor zijn gehele bossen gekapt om dit doel te bereiken met miljard + publicaties.

Die vrijwilligers worden bethel medewerkers genoemd en zouden voor God alleen werken wat niet waar is want ze werken voor de twee incorporaties, en worden zonder rechten ook buiten gezet. Er zijn geen pensioen rechten en ook geen uitkeringen bij het verlaten van hoofd en bijkantoren. Onder het mom "vrijwilligerswerk" worden vooral jonge leden aangemoedigd om geen school opleidingen te volgen om hun energie voor de organisatie te geven.

De leden van Het Genootschap hebben vaak honderd + publicaties thuis liggen op zolder of op de kast. Alle oudere boeken van voor 1990 zijn niet meer in gebruik. 

Jan Hoekstra