Een video met een snelle verklaring(en) omtrent de platte aarde.

Mijn overtuiging is dat we op een stationaire platte aarde leven. Hoe denken de Jehova Getuigen hierover ? Zij houden zich vast aan het idee dat de 'wetenschap' hun juist inlicht en ook hun Leiders daarom gaan ze de aannames niet eens onderzoeken is bekend.

In de Engelse taal :  " Flat, non rotating Earth !

Daarnaast plegen ze bewust fraude om zelfs hun eigen 'Bijbel vertaling' zo te vertalen dat mensen zouden moeten geloven dat God een universum schiep en een bolle spinnende aarde planeet. Leden zoeken niets neutraal uit maar volgen blind de uitleg van hun Leiders alleen. Ze raadplegen alleen hun eigen bibliotheek met de gedachte dat dit betrouwbaar is.

Helaas voor de lden dan maar goed nieuws voor de oprechten(Psalm 37;11,29) is het zo dat de Bijbel heel scherp de vorm van de aarde neerzet, plat en ingesloten in een gewelf. Planeten bestaan niet maar wel hemellichamen en sterren. Sterren blinkende schuivende flikkerende lichtende en de zogenaamde plasma's die 'planeten' heten zie je alleen in het Gewelf . De zon en maan cirkelen binnen in het gewelf , eeuwen lang in de zelfde situatie zo ook de rest. Er is niets onder de zon meer te melden dan dat we op een platte stationaire aarde leven waarin de "Noordpool" in het midden ligt en daarom heen alle landen. De zogenaamde 'Zuidpool' is Antarctica de buitenwal van de platte aarde.

Nu een gedeelte uit www.jw.org en de uitleg van Het Genootschap :

https://www.jw.org/nl/wat-de-bijbel-leert/vragen/platte-aarde/#link0

Het moet dan ook wel meer dan bedroevend zijn deze "camping niveau" uitleg. Men beweert dus eerst dat de Bijbel betrouwbaar is en dan gaat men beweren dat de Bijbel helemaal niet beweert dat de aarde plat was. Neen ze zeggen dat de wetenschap gelijk heeft en dat de Bijbel dit bevestigd met de tekst.....Jesaja 40;22. Ook beweren ze glashard dat alle vrienden van God , vroeger, een verkeerde zienswijze hadden van de vorm der aarde......

www.jw.org zegt het volgende ; https://www.jw.org/en/bible-teachings/questions/science-and-the-bible/

Myth: The Bible says that the earth is flat.

Fact: The Bible uses the phrase “the ends of the earth” to mean “the most distant part of the earth”; this does not imply that the earth is flat or that it has an edge. (Acts 1:8; footnote) Likewise, the expression “the four corners of the earth” is a figure of speech referring to the entire surface of the earth; today a person might use the four points of the compass as a similar metaphor.‚ÄčIsaiah 11:12; Luke 13:29.

 

Jan Hoektra, wetenschapper

 

 

 

 

Platte aarde versus Globe