Parousia is dat de komst of onzichtbare tegenwoordigheid van Jezus?

Parousia wordt door Het Wachttoren Genootschap vertaald als "tegenwoordigheid" en daarmee pogen ze een onzichtbare Jezus te verkrijgen in hun uitleg aan mensen. Maar klopt dit wel deze gedachte en vertaalwerk ?

De Wachttoren tijschrift van 15-08-1996 op bladzijde 9 heeft het kopje "Jezus komst of Jezus tegenwoordigheid welke van de twee?  Beroemd is dat ze Matheus 24:3 als volgt vertalen in het Nederlands...- Wat zal het teken zijn van uw tegenwoordigheid en van het besluit van het samenstel van dingen?-

Persoonlijk denk ik dat er geen 'rocket science' voor nodig is want Jezus weder KOMST naar de aarde is de parousia. Dus letterlijk zal hij aanwezig zijn. Natuurlijk kun je het woord vertalen ook met (aan)komst en of "naar iemand toekomen" of in "aanwezigheid zijn ergens". de poging door Het Genootschap om het steeds te vertalen als in Matheus 24:3 is gewoon een misleidende interpretatie in vertaalwerk.

Bij het naslaan van 33 Bijbel vertalingen is parousia altijd in Matheus 24:3 vertaald met "komst"(coming), alleen de Young Translation en New World Translation(van Het Wachttoren Genootschap)vertalen met "tegenwoordigheid"(presence)

Mijn studie komt uit het boek  "The One God, The Father, One Man Messiah Translation" van de Griekse Geschriften door Sir Anthony Buzzard ( Atlanta , USA ).

Aanwezig zijn is altijd als iemand werkelijk komt dus !

"Wat is het teken van Uw komst ?

(Mat.24:3).

"Er is een wereld van verschil worden tot de komst van de Heer en in de tegenwoordigheid van de Heer. Doordat Het Wachttoren Genootschap in haar Studie Bijbel nogal indrukwekkend het woordje "tegenwoordigheid"wil gebruiken steeds, zoals ook "door bemiddeling" wat moet zijn 'in" Jezus dan zie je dat je ernstig misleid wordt en tot verkeerde conclusies komt.

Het mag duidelijk zijn dat leden niet de moeite nemen om correcties op te pakken en in hun roestige raamwerk van hun verwrongen evangelie doorgaan tegen elke logica in. 

Jan Hoekstra

 

Parousia uitleg

Nuttige video betreffende de uitleg van het woord Parousia in de Bijbel