Kerstfeest heidens ?

Het Wachttoren Genootschap en haar leden vieren sinds 1925 geen Kerstfeest meer. Waarom ? omdat ze vinden dat er genoeg redenen zijn dat dit feest niet van God afkomstig is en of Jezus. Hoe sta ik hier tegen over in mijn redenatie ?

Allereerst het Kerstfeest in vooral West Europa en Amerika is een bedenksel vanuit de Romeinen die hun Saturnalia vierden als zonneaanbidding. Helaas heeft de Katholieke Kerk maar later ook de Orthodoxe kerken het misbruikt om een "christelijk' feest ervan te maken.

Het Kerstfeest wordt uitgelegd als de geboorte van Jezus van Nazareth op 25-12 wat een grove leugen is . De mens Jezus , het is niet bekend wanneer hij precies geboren werd maar het was waarschijnlijk in oktober want hij stierf begin april in het jaar 29 GT. De Bijbel zegt dat hij 33.5 jaar oud was slechts. Hierin is de uitleg van de "Jehova's Getuigen"zeer degelijk. 

Omtrent deze uitleg van Het Wachttoren Genootschap kan ik het zeker vinden dat volgelingen van Jezus NOOIT deze heidense oorsprong feest zouden mogen vieren. Mensen vergapen zich aan dit soort tijden met de smoes voor sfeer. Hoe kun je nou iemand zijn verjaardag vieren als hij nooit op 25-12 is geboren los van het feit dat hij dit zelf niet eens wilde !!

Het Kerstfeest of het nou gevierd wordt in December of Januari , het is een blijft een heidens feest en complete farce. De kerstboom en al wat ermee in verband houdt is ook alleen maar gebaseerd op heidense zaken of afgoderij. 

Dit geldt ook voor het Paasfeest . Ook een heidens feest.

Verjaardagen die "Jehova's Getuigen" ook niet vieren kan ik goed inkomen want Jezus vierde nooit zijn geboortedag , nergens in de Bijbel. Ook hierin is de redelijkheid betreffende de uitleggingen van Het Wachttoren Genootschap mijn inziens terecht.

Er zijn ontzettend vele ex Jehova's Getuigen wereldwijd die plotseling alles wat ze hebben geleerd overboord gooien en dan het Kerstfeest gaan omarmen als een soort compensatie en idee van hun nieuwe vrijheid, onterecht. Het is juist zaak om het "goede" te bewaren en de onjuiste zaken en leringen van Het Wachttoren Genootschap ter ere van God weg te doen. Uiteindelijk is je band met de God , die nooit loog, van belang voor nu en je toekomst.

Daarom is deze website ook bedoelt om jezelf te veranderen en niet in angst te laten door de grillen van de Leiders van Het Wachttoren Genootschap en anderen.

Jan Hoekstra