Wie zijn nep christenen?

Wie zijn nep christenen is de vraag ..........

Er zijn duizenden groeperingen , kerken, gemeenschappen, genootschappen en denominaties die allen Jezus beschouwen in hun geloof leven.

Jezus van Nazareth had in zijn bediening zijn 'volgelingen' en een convenant met zijn apostelen als beheerders. We zien dat tot circa 70 GT dit in leven werd gehouden en daarna kwam het snelle verval met veel filosofie invloeden. De apostelen waren dood en er kwamen kerken en afsplitsdelingen door de tijd en tijden. Je kunt met recht zeggen dat er altijd oprechte mensen waren die wantoestanden van kerken aankaarten maar we kunnen niet zeggen dat de Ware Aanbidding echt hersteld werd. De Jehova's Getuigen claimen dat vaak maar deze website laat duidelijk zien dat hun meeste claims niet juist zijn en nooit waren vroeger en nu.

Zijn er vandaag de dag dan nog wel echte volgelingen van Jezus op aarde ? Mijn inziens denk ik van niet of het is nihil(Matheus 7:14) en beschouw ik mijzelf als iemand die GEEN christen is maar inderdaad alleen een volgeling van Jezus op aarde.

Hoe dan ook is Jezus een sleutel persoon voor al die kerken en gemeenschappen maar heeft dezelfde Jezus hun nooit aangesteld. Dit geldt ook voor Het Wachttoren Genootschap. 

In feite claimen ze Jezus zijn goedkeuring maar Jezus heeft dit NOOIT bevestigd. Het Goede Nieuws is dat Jezus binnenkort op aarde terug komt als mens en regeerder en dan zullen de schapen van de bokken worden gescheiden. Jezus kan u uitnodigen mits u voldoet aan Psalm 37:11,29 en Matheus 5:5 . Helaas voor de leden van Het Wachttoren Genootschap is hun redding niet afhankelijk van hun inzet binnen deze man made religie maar afhankelijk hoe ze zichzelf willen corrigeren nu !

Jan Hoekstra, Bijbel onderzoeker