Kruis of Paal

Het Kruis wordt vaak gebruikt door kerken als hun "christelijke symbool" . De uitleg van Het Wachttoren Genootschap dat dit symbool onjuist is en ook niet een "christelijke" achtergrond heeft maar heidens, zie ik als juist.

Persoonlijk vind ik het logisch dat Jezus nooit een "kruis" invoerde als zijnde het symbool van zijn navolgers. Het Kruis wordt vaak in verband met Constantijn de Romeinse heerser in de 4de eeuw. Hij had een droom over een Kruis en vestigde de Rooms Katholieke Kerk.

Persoonlijk vind ik de uitleggingen van kerken zeer onbetrouwbaar aangaande het "kruis" . In de grond tekst staat er STAURUS/XULON en dat wijst zeker niet op een klassieke kruis maar meer op een paal of stam.

Since 1936, Jehova Witnesses have rejected the idea that Jesus died on a cross, and instead teach that he died on a single wooden stake (crux simplex), asserting that the Koiné Greek word σταυρος (stauros) refers to a single upright post. They consider thecross to be of pagan origins and an object of idol worship.

Jan Hoekstra, Bijbel onderzoeker