'Jehova's getuigen' in de rechtbank. Het Wachttoren Genootschap uit de USA kreeg een gevoelige klap. In het midden(uiteraard) een Besturende Lid. Deze foto was nog voor de uitspraak en velen hadden schijnbaar goede hoop. De arme Russische leden leven vooral in armoede terwijl Het Bestuur in weelde kan leven.

Rusland en Jehova's Getuigen

Ongeveer een miljoen brieven gingen naar Rusland wat voor veel overlast zorgde bij de Post, sommige mensen kregen hun medicijnen niet op tijd.

https://www.jw.org/nl/nieuws/persberichten/per-regio/rusland/confisqueert-voormalig-bijkantoor/

https://download-a.akamaihd.net/files/content_assets/38/702018141_O_cnt_1_r720P.mp4

De afgelopen jaren heeft Het Wachttoren Genootschap gevoelige klappen gehad in Rusland. Zo is het bijkantoor op 10 hectare in beslag genomen door de Russische Staat.

Opmerkelijk is dat de leden altijd propaganda informatie krijgen en nooit het hele verhaal of het verhaal van beide zijden. Inspraak is er niet en dialoog al helemaal niet. Vragen worden nooit beantwoordt of als "kritiek" bezien waarop vervolging komt met uitsluiting in vooruitzicht

Het Wachttoren Genootschap is een dictatuur zoals Rusland dat ook is.

Opmerkelijk is dat dit enorme Bijkantoor "gratis"  is gebouwd door vooral Russische en Russisch sprekende vrijwilligers en hun geld. In het jaar 2000 of 2007(weet het niet meer zeker) heeft het Russische deelafdeling van Jehova's getuigen alles " gratis" als een GIFT overgedragen aan het Hoofdkantoor in Warwick ( New York ).Uiteraard gaat zo iets niet "vrijwillig" maar is dat een 'goddelijke' eis.

Ondanks dat het Hoofdkantoor te Amerika tot 2016 een 3 miljoen in USD betaalde aan belastingen aan Rusland werden zij, het Wachttoren Genootschap, afgestraft met een confiscatie. Dat geldt ook voor Russische Koninkrijkzalen die in bezit zijn van Amerika. 

Uiteraard is vrijheid van mening en geloof in landen als Rusland niet bepaalt begrijpelijk maar de handelswijze van Het Wachttoren Genootschap is ook al verre van zuiver te noemen los van allerhande valse predicties en misleidende onderwijs in de "naam van God" .

Er circuleren enige Youtube Video's met "broeders" die zeggen dat Dhr. V. Putin, de gekozen president van Rusland in het ravijn zal storten omdat hij tegen " Jehova" aan het vechten is. Zulke propaganda en hysterische uitspraken zijn voer van de Leiders van deze religie die hun leden laten geloven dat God strijdt aan hun zijde.

Hysterische "broeders" die zichzelf misleiden zijn is mijn mening. Ook de "brief actie" wereldwijd van Jehova's Getuigen zorgde voor de benodigde " olie op het vuur"  en had een averechts effect.

Heb al eens aangegeven dat een zulke actie zinloos is, de reacties waren agressief en hysterisch naar mij toe. De Leiders zijn volledig schuldig aan misleiding en het beliegen van hun leden is mijn antwoordt hierop.

Tijd om afscheid te nemen van uw 8 zelfverkozen Leiders !

Jan Hoekstra

 

 

Letters to Russia

Dennis Christensen van Denemarken zit sinds 2017 in de gevangenis in Rusland als Jehova's Getuige. Door zijn geloof in zijn Leiders zal hij niet begrijpen dat hij gewoon op het verkeerde been is gezet. Uiteraard kan ik Rusland en het rechtssysteem ook niet erg serieus nemen.

Het Wachttoren Genootschap huurde deze advocaten in om hun onroerendgoed te redden in Rusland. Mark Sanderson is een loid van Het Besturende lichaam(zie Mark Sanderson Pagina)