Hoe is deze religie dan opgericht en gevestigd ?

Het Wachttoren Genootschap maakt gebruikt van tientallen organisaties die allemaal gelinkt zijn naar het Hoofdkantoor in Warwick , vandaag de dag. De echte oprichter was Charles Taze Russel die rond 1879 een zakenimperium met religie opende in Oost Amerika. Hij ging dood in zijn harnas en was op weg naar zijn zilver mijn per trein. Het verhaal dat hij met 25 jarige leeftijd alles verkocht blijft bij onderzoek onjuist te zijn. Er kan gezegd worden ondanks de vele registraties in Amerika en daar buiten dat de religie met zakendoen een 140 jaar bestaat. Best wel een prestatie op zich. De omzet per jaar is niet te bepalen en wat ze precies bezitten ook niet. Boekhoudingen worden achterwege gehouden voor leden maar ook voor anderen. 

Hoe zou God's Organisatie zijn op papier ?

Er zijn tientallen geregistreerde INCORPORATIES, VERENIGINGEN, STICHTINGEN die aan elkaar gelinkd zijn waarvan de meest bekende zijn :

Watchtower Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania(Incoparated 1884), New Yoirk(1909), New Jersey(1955), Florida(1986) met 4 verschillende Presidenten.

Verder "Christian Congregation of Jehovah's Witnesses incorporation(2000)

Kingdom support services , incoperation(2000)

Van al die tientallen organisaties is Het Besturende Lichaam(De Leiders van Het Wachttoren Genootschap) geen deel. Elke organisatie heeft zijn President, directie maar de namen van Het Besturende Lichaam die zichzelf graag "Beleidvolle Slaaf" noemen staan nergens meer vermeldt sinds 2000. 

Het is een hele klus om de gehele structuur in kaart te brengen want ze hebben tientallen verschillende organisaties dus .....een schimmige octopus. Dit laten ze uiteraard niet aan hun leden zien want die moeten geloven dat het God's Organisatie is ! Welke van die tientallen bent u in werkelijkheid lid ? Heeft u zich dat wel eens afgevraagd?

Heeft u vragen of opmerkingen ?

delollards@gmail.com

Jan Hoekstra