Angst om eigen leerstellingen te onderzoeken

Jehova's Getuigen gaan vaak met veel moed in de prediking maar als het gaat om hun eigen leerstellingen te onderzoeken worden ze angstig, bang om te worden verraden.

Elkaar verraden, verwijderen en vermijden !

De angst om te worden verraden

Het Wachttoren Genootschap doet er alles aan om leden in angst en verplichting te houden.

Een bekend item is dat de "ouderlingen" opereren niet als geestelijke vaders maar als waakhonden voor Het Wachttoren Genootschap.

Als iemand vragen heeft over doctrines of er niet mee eens is dan volgt al snel dat die gene "zwak in de waarheid" is of "kritisch als Korach" . Ook het schreeuwen in koor dat iemand "mentaal ziek is " of een "afvallige"… ligt voorin de mond. Dit soort zinspelingen is dagelijks aan de orde om de leden in bedwang te houden en elk kritisch geluid te smoren.

Elkaar verraden zien de Jehova's Getuigen als iets melden aan "ouderlingen" om de Gemeente "rein" te houden of de eenheid te beschermen. Dit soort  praktijken tegen zelfdenkende mensen die twijfelen is vaak dodelijk voor dit soort leden. Vooral de twijfel aan hun Leiders is "dodelijk". Diezelfde Leiders staan boven elke wet.

Hij of zij wordt direct vervolgd en eventueel met snelrecht uitgesloten, verwijdert en vermeden als de pestWe zagen dit soort praktijken ook in Adolf Hitler zijn regime terug of andere dictaturen.

Het regime van Het Wachttoren Genootschap zal ooit vallen , zeker als Jezus terug komt als rechtvaardige Rechter en Koning op de platte aarde. Tot die tijd is het beter om de Leiders te laten vallen als een baksteen en geloof te tonen naar God. Hypocriete spelletjes is slecht maar het is ook goed om omzichtig te werk te gaan. Uw eigen familie en "broeders" gaan u verraden(Marcus 13:12)namelijk binnen deze man made religie en cult helaas.

Jan Hoekstra